15. novembra 1930 je bil v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru ustanovljen prvi Rotary klub v Sloveniji. Danes deluje v Sloveniji 49 Rotary klubov, ki so povezani v Zvezi Rotary klubov Slovenije, z Rotary klubi Severne Makedonije pa v Distriktu 1912

V nedeljo, 15. novembra 2020, bomo v Mariboru, tudi v Kazinski dvorani in Veliki dvorani SNG Maribor, pod častnim pokroviteljstvom Predsednika Republike Slovenije, proslavili 90. obletnico rotarijstva na Slovenskem z slavnostnim koncertom.

Po uvodnem sprejemu in krajših nagovorih bo sledil slavnostni dobrodelni koncert, ki ga je pripravil Marko Hatlak in ga bo povezovala Eva Longyka. Na koncertu bodo nastopili sopranistka Sabina Cvilak, violončelistka Karmen Pečar, pianista Marko Črnčec in Andreas Woyke, Marko Hatlak&Kapobanda in Marko Hatlak Band.

Koncert bo posnela RTV Slovenije.

Predvidevamo, da bi vsak klub zagotovil udeležbo vsaj osmih članov oziroma kupil vsaj 8 vstopnic, izkupiček pa je namenjen Pediatrični kliniki UKC Maribor za nakup nujne medicinske opreme ter Fundaciji Leona Štuklja za štipendije dijakov in študentov.