Preventivni ukrepi zaradi covid-19 nam preprečujejo, da bi se lahko redno
osebno srečevali in družili. Zaradi tega nam dovolite, da vam vsaj pisno
poročamo, kaj se dogaja z našim praznovanjem 90.letnice našega kluba.
Nekateri člani našega kluba smo v tem tednu sodelovali pri različnih aktivnostih, zlasti tistih, ki se navezujejo na praznovanje 90. obletnice ustanovitve našega kluba.
Naj jih naštejemo:

 • Knjiga oziroma brošura, ki je pregled rotarijskega gibanja, razvoja in dela
  v preteklih 90 letih, bo obsegala preko 240 strani, je v tisku in bo v
  prihodnjem tednu razposlana v klube. Zahvala za to odlično delo gre
  predvsem prijateljem Vladu, Borku, Ediju Stropniku in Saši Mikiču ter
  drugim sodelavcem in seveda oblikovalcu Marjanu Kocjanu.
 • Panoji s plakati, ki prikazujejo rotarijstvo v Mariboru, Sloveniji in v
  svetu, so bili v sredo, 3.11.2020 postavljeni na Trgu Leona Štuklja in na
  Grajskem trgu. Vabimo vas, da si jih lahko ogledate. Zahvala za pripravo
  in organiziranje razstave gre predvsem prijatelju Emilu Šarkanju,
  oblikovalcu Marjanu Kocjanu ter Petru Kavčiču in Boštjanu Vrhovšku.
 • V torek, 3.11.2020, smo predsednik Dušan, tajnik Borut in ustanovni član Alojzij sodelovali v TV omizju, ki ga je pri TELE M vodil Stane Kocutar in je bilo posvečeno jubileju našega kluba in rotarijstva na slovenskem. Oddaja bo predvajana 11.11.2020 ob 20h na programu TELE M in vas vljudno vabimo, da si jo ogledate.
 • V sredo, 4.11.2020 je predsednik Dušan ob 9.30 sodeloval v studiu TV Maribor, v oddaji Dobro jutro, v živo, ki jo predvaja RTV Slovenija 1 ter ob jubileju na kratko predstavil naš klub in rotarijstvo v Sloveniji.
 • V četrtek, 5.11.2020 je TELE M v Kazinski dvorani SNG Maribor posnel kratko oddajo, v kateri so o RK Maribor, rotarijstvu v Sloveniji in svetu, spregovorili Iztok Seljak, Dušan Logar, Boštjan Vrhovšek, Nika Andoljšek in Otmar Zorn. Prispevek je bil objavljen v petek, 6.11.2020 na TELE M ob 18.15.
 • V četrtek, 5.11.2020 smo v Kazinski dvorani SNG Maribor posneli prispevke za video, ki bo sestavni del enourne slavnostne on-line proslave  90. letnice, ki bo 15.11.2020 zvečer. Za video oziroma kratek film so izjave posneli ob našem predsedniku Dušanu še guverner Iztok Seljak, Otmar Zorn, Boštjan Vrhovšek, Nika Andoljšek in še trije predstavniki Rotaracta ter pet predstavnikov Interacta.  Najlepša hvala prijatelju Mirču, ki je pripeljal v Kazinsko dvorano dva kartona buteljk svojega odličnega vina, da smo ga lahko razdelili med vse nastopajoče, novinarje in snemalce. Interaktovcem pa seveda ne, da ne bi prekršili prepovedi “točenja alkohola mladoletnim osebam”.
 • On-line dogodek, ki bo potekal 15.11.2020, bo imel predvidoma naslednji scenarij: himne, pozdrav povezovalke, nagovor Predsednika Rotary International, nagovor Predsednika Republike Slovenije, kulturni del z glasbo in poezijo ter zaključne misli predsednika RK Maribor, guvernerja ter vodje Rotarakta.
 • Vse to si bomo lahko vsi skupaj ogledali po internetu in tako ostali vsaj virtualno povezani ob tem našem velikem prazniku.
 • Distrikt pripravlja enotno aplikacijo za vse klube, da bi se lahko sestajali vsaj na daljavo. O podrobnostih vas bomo pravočasno obvestili.
 • Lep pozdrav vsem in ostanimo zdravi.

                                                                      Predsednik RK Maribor

                                                                            Dušan Logar