Rotary klub Maribor v letošnjem letu obeležuje 30 let ponovne ustanovitve. Tako bomo v soboto, 7.5.2022, ob 19.30 v dvorani Union v Mariboru izvedli Koncert mednarodnega rotarijskega orkestra in obeležitev 30-letnice Rotary kluba Maribor.

Cena vstopnice znaša 20,00 EUR. Vabljeni.

Dobrodelni koncert mednarodnega rotarijskega orkestra in obeležitev 30let Rotary kluba Maribor

Mednarodni rotarijski orkester je ustanovil Mariborčan, gospod Ervin Hartman. Gospod Hartman je dolgoletni dirigent Pihalnega orkestra Pošta Maribor. Kot član Rotary kluba Lipnica želi povezati glasbenike in rotarijce iz več držav. Tako mu je uspelo združiti glasbenike iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije v mednarodni rotarijski orkester, ki je prvič nastopil leta 2019. V Mariboru se bo prvič predstavil 7. maja 2022.

Koncert bodo popestrili solisti: Sara Hartman, rog, Bojan Maroševič, dramski igralec, Mojca Simonič, dramska igralka, Simon Štelcer, trobenta Slovenija; Ištvan Tadin, trobenta, Madžarska; Sebastian Kainz, trobenta, Avstrija; Dino Đerić Baričević, akordeon, Hrvaška.

Koncert sovpada s 30-letnico ponovne ustanovitve Rotary kluba Maribor. Rotay klub Maribor je bil sicer ustanovljen leta 1930 kot prvi Rotary klub v Sloveniji. Od začetka druge svetovne vojne pa do osamosvojitve je bilo rotarijsko udejstvovanje prepovedano. Klub je bil ponovno ustanovljen v letu 1992 in v tem času smo izvedli mnogo projektov, pomembnih za Maribor in Slovenijo.

Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen nadaljevanju obstoječih in zagonu novih dobrodelnih projektov.